Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limiet berekenen

Dag
Gebaseerd op de grafiek (in bijlage):
limiet f(x) = -f(5) als x- $>$ 0 : waar of vals?
Het antwoord is blijkbaar waar, wat ik niet snap.
Dank voor wat uitleg.
Eugenie

eugeni
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 24 december 2024

Antwoord

Hallo Eugenie,

Zo te zien, is f(5)=-1. Immers, het dichte bolletje aan het eind van het deel van de grafiek tussen x=2 en x=5 geeft aan dat dit punt tot de grafiek behoort. Het open bolletje aan het begin van het meest rechter deel van de grafiek geeft aan dat dit deel van de grafiek nog niet geldt voor x=5, wel voor x $>$ 5.

Als f(5)=-1, dan is -f(5)=1.

Bij x=0 snijdt de grafiek de verticale as op hoogte 1, dus de limiet van f(x) voor x naar 0 is 1, net als -f(5). Het is dus waar dat deze limiet gelijk is aan -f(5).

GHvD
dinsdag 24 december 2024

 Re: Limiet berekenen 

©2001-2025 WisFaq