\require{AMSmath} Ontbinden in factoren Volgens mij klopt deze niet.Moet y=-3 of y=-2 zijn.Voorbeeld(x - 4)2 - 5(x - 4) + 6 = 0neem y=x-4y2 - 5y + 6 = 0y = 3 of y = 2x - 4 = 3 of x - 4 = 2x = 7 of x = 6Ontbinden in factoren Marco Ouder - donderdag 8 februari 2024 Antwoord Toch wel…y2-5y+6=0(y-3)(y-2)=0y=3 of y=2Dus dat klopt dan wel…NaschriftIk heb de tussenstap er maar 's bijgezet. Overigens kan je natuurlijk altijd voor de zekerheid je oplossingen controleren door de oplossingen in te vullen in de oorspronkelijke vergelijking. WvR donderdag 8 februari 2024 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Volgens mij klopt deze niet.Moet y=-3 of y=-2 zijn.Voorbeeld(x - 4)2 - 5(x - 4) + 6 = 0neem y=x-4y2 - 5y + 6 = 0y = 3 of y = 2x - 4 = 3 of x - 4 = 2x = 7 of x = 6Ontbinden in factoren Marco Ouder - donderdag 8 februari 2024
Marco Ouder - donderdag 8 februari 2024
Toch wel…y2-5y+6=0(y-3)(y-2)=0y=3 of y=2Dus dat klopt dan wel…NaschriftIk heb de tussenstap er maar 's bijgezet. Overigens kan je natuurlijk altijd voor de zekerheid je oplossingen controleren door de oplossingen in te vullen in de oorspronkelijke vergelijking. WvR donderdag 8 februari 2024
WvR donderdag 8 februari 2024
©2001-2025 WisFaq