\require{AMSmath} Een cilinder uit lood Een cilinder uit lood heeft een diameter van 10 cm en een massa van 8,00 kg.Hoe bereken ik de hoogte? Roos 2de graad ASO - woensdag 6 december 2023 Antwoord De dichtheid van lood is 11,3 kg/dm3. Bereken daarmee de inhoud van de cilinder.De formule voor de inhoud van de cilinder is gelijk aan: I = \pi r^2 \cdot h Vul in wat je weet. Denk aan de juiste eenheden. Je krijgt dan een vergelijking met de onbekende h. Oplossen geeft je de hoogte.Zou dat lukken? Anders nog maar even reageren. WvR woensdag 6 december 2023 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Een cilinder uit lood heeft een diameter van 10 cm en een massa van 8,00 kg.Hoe bereken ik de hoogte? Roos 2de graad ASO - woensdag 6 december 2023
Roos 2de graad ASO - woensdag 6 december 2023
De dichtheid van lood is 11,3 kg/dm3. Bereken daarmee de inhoud van de cilinder.De formule voor de inhoud van de cilinder is gelijk aan: I = \pi r^2 \cdot h Vul in wat je weet. Denk aan de juiste eenheden. Je krijgt dan een vergelijking met de onbekende h. Oplossen geeft je de hoogte.Zou dat lukken? Anders nog maar even reageren. WvR woensdag 6 december 2023
WvR woensdag 6 december 2023
©2001-2025 WisFaq