Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62290 

Re: Berekenen fout eerste en tweede soort

Stel beslissingsvoorschrift:
H_0: mu= 40
H_1: mu = 42

Wat is dan de type II fout ?

Gr, Jan

Jan
Leerling mbo - vrijdag 2 juni 2023

Antwoord

Type II fout is H0 handhaven terwijl in werkelijkheid H1 waar is (dus in werkelijkheid geldt: $\mu $ =42)

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
maandag 5 juni 2023

©2001-2024 WisFaq