Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 97550 

Re: Re: Verschil tussen 2 symbolen

Met dank voor uw antwoord. Maar dan stel ik me de vraag: mag ik bv. de volgende bewering zowel met het is gelijk teken als met het als en slechts als teken zetten?(Ik schrijf het maar voluit in woorden)
(sin alfa + cos alfa)^2 = sin^2 alfa + 2 sin alfa maal cos alfa + cos ^2 alfa , maar ook hetzelfde maar met een "als en slechts als " teken tussen?

Linda
2de graad ASO - donderdag 2 februari 2023

Antwoord

Nee, want $(\sin\alpha+\cos\alpha)^2$ en $\sin^2\alpha+2\sin\alpha\,\cos\alpha+\cos^2\alpha$ zijn geen beweringen. Links en rechts van $\Leftrightarrow$ moeten in feite volledige zinnen staan en dat zijn die formules niet.

kphart
donderdag 2 februari 2023

©2001-2024 WisFaq