Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Geroerde tank in serie

hallo ik heb een vraag over geroerde tanks in serie ( uit theorieboek)
massabalans 1 Vdc1/dt= $\phi$ v(c0-c1)
massabalans 2 Vdc2/dt= $\phi$ v(c1-c2)
de oplossing van de eerste:
c1=c0[1-exp(- $\phi$ v/Vt]

nu kan de totale oplossing verkregen worden door deze vergelijking in te vullen in die van massabalans 2, men krijgt dan:
2c(t)=c0[1-(1+ $\phi$ v/Vt). exp- $\phi$ v/Vt)]

als ik dit doe houd ik echter een c2 aan de rechterkant die ik niet kan 'wegdelen' zie ik hiet iets over het hoofd?

gijs
Student hbo - maandag 14 maart 2022

Antwoord

Waar is de afgeleide van $c_2$ gebleven?

Als ik de tweede omschrijf krijg ik dit:
$$V\cdot \frac{dc_2}{dt}+\phi\cdot v\cdot c_2= \phi\cdot v\cdot c_1
$$op de plaats van de $c_1$ vul je je eerste oplossing in, en die differentiaalvergelijking moet je nu nog oplossen.

kphart
maandag 14 maart 2022

©2001-2024 WisFaq