Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gebroken exponenten

Ik snap deze hele opgaven niet en de toegepaste regels.

Kemal
Student hbo - dinsdag 15 februari 2022

Antwoord

Hallo Kemal,

De rekenregels voor machten (en dus ook wortels) vind je hier: Rekenregels voor machten. Met behulp van deze regels kan je de opgaven maken, bv:

8a) 91/2 = √9 (zie regel M8) = 3 (want 32=9, volgens de definitie van een wortel)

8b) 271/3 = 3√27 (zie regel M9) = 3 (want 33=27)

Pak de overige opgaven op dezelfde manier aan.

Ik neem aan dat in het boek ook theorie staat. Bestudeer deze theorie goed om ook te begrijpen waarom de regels zijn zoals deze zijn. Blijf je met vragen zitten, stel dan gerust een vervolgvraag, maar wees dan wel concreet. We kunnen niks met een vraag als 'ik snap het niet', op deze site gaan we niet een nieuw theorieboek schrijven. Stel bijvoorbeeld een concrete vraag over een stukje theorie, of geef een concreet voorbeeld van een opgave die je niet begrijpt. Alleen dan kunnen we je ook een concreet antwoord geven.

GHvD
dinsdag 15 februari 2022

©2001-2024 WisFaq