\require{AMSmath} Vermenigvuldigen breuken Ik heb hier een vraag in mijn boek het gaat om breuken vermenigvuldigen: 3/7 x 2 5/6 kunt u mij aantal truukjes uitleggen hoe ik dit kan berekenen. Kemal Student hbo - zondag 6 februari 2022 Antwoord Je kunt van alles vinden over het vermenigvuldigen van breuken op 2. Vermenigvuldigen.In dit geval is de aanpak:werk bij de tweede breuk en helen wegkijk of je al kan vereenvoudigenteller keer teller en noemer keer noemervereenvoudig de breuk en haal de helen er uitDat wordt dan in 5 stappen:$\eqalign{ & \frac{3}{7} \times 2\frac{5}{6} = \cr & \frac{3}{7} \times \frac{{17}}{6} = \cr & \frac{1}{7} \times \frac{{17}}{2} = \cr & \frac{{17}}{{14}} = \cr & 1\frac{3}{{14}} \cr}$Helpt dat? WvR zondag 6 februari 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb hier een vraag in mijn boek het gaat om breuken vermenigvuldigen: 3/7 x 2 5/6 kunt u mij aantal truukjes uitleggen hoe ik dit kan berekenen. Kemal Student hbo - zondag 6 februari 2022
Kemal Student hbo - zondag 6 februari 2022
Je kunt van alles vinden over het vermenigvuldigen van breuken op 2. Vermenigvuldigen.In dit geval is de aanpak:werk bij de tweede breuk en helen wegkijk of je al kan vereenvoudigenteller keer teller en noemer keer noemervereenvoudig de breuk en haal de helen er uitDat wordt dan in 5 stappen:$\eqalign{ & \frac{3}{7} \times 2\frac{5}{6} = \cr & \frac{3}{7} \times \frac{{17}}{6} = \cr & \frac{1}{7} \times \frac{{17}}{2} = \cr & \frac{{17}}{{14}} = \cr & 1\frac{3}{{14}} \cr}$Helpt dat? WvR zondag 6 februari 2022
WvR zondag 6 februari 2022
©2001-2024 WisFaq