\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 93305 Re: Afgeleide vinden van logaritmische functie Dank u wel, ik heb de eerste nu ook gevonden. De tweede vind ik eerlijk gezegd ook lastig, zou u deze ook willen uitleggen? Sarah 3de graad ASO - zondag 23 januari 2022 Antwoord Daar komt ie... \eqalign{ & f'(x) = \frac{{1 - \ln (x) - a}} {{x^2 }} \cr & g(x) = 1 - \ln (x) - a \to g'(x) = - \frac{1} {x} \cr & h(x) = x^2 \to h'(x) = 2x \cr & f''(x) = \frac{{g'h - gh'}} {{h^2 }} \cr & f''(x) = \frac{{ - \frac{1} {x} \cdot x^2 - \left( {1 - \ln (x) - a} \right) \cdot 2x}} {{\left( {x^2 } \right)^2 }} \cr & f''(x) = \frac{{ - x - \left( {1 - \ln (x) - a} \right) \cdot 2x}} {{x^4 }} \cr & f''(x) = \frac{{ - 1 - \left( {1 - \ln (x) - a} \right) \cdot 2}} {{x^3 }} \cr & f''(x) = \frac{{ - 1 - 2 + 2\ln (x) + 2a}} {{x^3 }} \cr & f''(x) = \frac{{ - 3 + 2\ln (x) + 2a}} {{x^3 }} \cr & f''(x) = \frac{{2\ln (x) + 2a - 3}} {{x^3 }} \cr} Hopelijk helpt dat... WvR zondag 23 januari 2022 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Dank u wel, ik heb de eerste nu ook gevonden. De tweede vind ik eerlijk gezegd ook lastig, zou u deze ook willen uitleggen? Sarah 3de graad ASO - zondag 23 januari 2022
Sarah 3de graad ASO - zondag 23 januari 2022
Daar komt ie... \eqalign{ & f'(x) = \frac{{1 - \ln (x) - a}} {{x^2 }} \cr & g(x) = 1 - \ln (x) - a \to g'(x) = - \frac{1} {x} \cr & h(x) = x^2 \to h'(x) = 2x \cr & f''(x) = \frac{{g'h - gh'}} {{h^2 }} \cr & f''(x) = \frac{{ - \frac{1} {x} \cdot x^2 - \left( {1 - \ln (x) - a} \right) \cdot 2x}} {{\left( {x^2 } \right)^2 }} \cr & f''(x) = \frac{{ - x - \left( {1 - \ln (x) - a} \right) \cdot 2x}} {{x^4 }} \cr & f''(x) = \frac{{ - 1 - \left( {1 - \ln (x) - a} \right) \cdot 2}} {{x^3 }} \cr & f''(x) = \frac{{ - 1 - 2 + 2\ln (x) + 2a}} {{x^3 }} \cr & f''(x) = \frac{{ - 3 + 2\ln (x) + 2a}} {{x^3 }} \cr & f''(x) = \frac{{2\ln (x) + 2a - 3}} {{x^3 }} \cr} Hopelijk helpt dat... WvR zondag 23 januari 2022
WvR zondag 23 januari 2022
©2001-2025 WisFaq