\require{AMSmath} Vergelijking met breuken Ik kom er niet uit. In mijn thuisstudieboek vwo wiskunde A gaat het om deze vergelijking:P=3/2t - 1wordt:t=3/(2p+2)Maar hoe? Kunnen jullie mij helpen?mvgr Edward Edward Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 november 2021 Antwoord Ik heb bij de laatste wat haakjes gezet. Volgens mij zou dit het moeten kunnen zijn:$\eqalign{ & p = \frac{3}{{2t}} - 1 \cr & \frac{3}{{2t}} = p + 1 \cr & \frac{3}{t} = 2p + 2 \cr & \frac{t}{3} = \frac{1}{{2p + 2}} \cr & t = \frac{3}{{2p + 2}} \cr}$Of op deze manier:$\eqalign{ & p = \frac{3}{{2t}} - 1 \cr & \frac{3}{{2t}} = p + 1 \cr & 2t = \frac{3}{{p + 1}} \cr & t = \frac{3}{{2p + 2}} \cr}$Kan allemaal...Helpt dat? Anders verder vragen! WvR donderdag 18 november 2021 Re: Vergelijking met breuken ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom er niet uit. In mijn thuisstudieboek vwo wiskunde A gaat het om deze vergelijking:P=3/2t - 1wordt:t=3/(2p+2)Maar hoe? Kunnen jullie mij helpen?mvgr Edward Edward Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 november 2021
Edward Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 november 2021
Ik heb bij de laatste wat haakjes gezet. Volgens mij zou dit het moeten kunnen zijn:$\eqalign{ & p = \frac{3}{{2t}} - 1 \cr & \frac{3}{{2t}} = p + 1 \cr & \frac{3}{t} = 2p + 2 \cr & \frac{t}{3} = \frac{1}{{2p + 2}} \cr & t = \frac{3}{{2p + 2}} \cr}$Of op deze manier:$\eqalign{ & p = \frac{3}{{2t}} - 1 \cr & \frac{3}{{2t}} = p + 1 \cr & 2t = \frac{3}{{p + 1}} \cr & t = \frac{3}{{2p + 2}} \cr}$Kan allemaal...Helpt dat? Anders verder vragen! WvR donderdag 18 november 2021
WvR donderdag 18 november 2021
©2001-2025 WisFaq