\require{AMSmath} Tangens in een rechthoekige driehoek Hallo,Kan iemand mij aub zo snel mogelijk helpen?Hoe bewijs ik het volgende? Het gaat om een rechthoekige driehoek ABC met rechte hoek in $\alpha$.$\eqalign{\tan \beta = \frac{{\sin \beta + \cos \gamma }}{{\cos \beta + \sin \gamma }}}$Alvast bedankt! Tim 2de graad ASO - woensdag 13 oktober 2021 Antwoord Er geldt:$\eqalign{ & \tan \beta = \frac{b}{c} \cr & \sin \beta = \frac{b}{a} \cr & \cos \gamma = \frac{b}{a} \cr & \cos \beta = \frac{c}{a} \cr & \sin \gamma = \frac{c}{a} \cr}$Als je dat invult in $\eqalign{\tan \beta = \frac{{\sin \beta + \cos \gamma }}{{\cos \beta + \sin \gamma }}}$ dan ben je er wel... WvR donderdag 14 oktober 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Kan iemand mij aub zo snel mogelijk helpen?Hoe bewijs ik het volgende? Het gaat om een rechthoekige driehoek ABC met rechte hoek in $\alpha$.$\eqalign{\tan \beta = \frac{{\sin \beta + \cos \gamma }}{{\cos \beta + \sin \gamma }}}$Alvast bedankt! Tim 2de graad ASO - woensdag 13 oktober 2021
Tim 2de graad ASO - woensdag 13 oktober 2021
Er geldt:$\eqalign{ & \tan \beta = \frac{b}{c} \cr & \sin \beta = \frac{b}{a} \cr & \cos \gamma = \frac{b}{a} \cr & \cos \beta = \frac{c}{a} \cr & \sin \gamma = \frac{c}{a} \cr}$Als je dat invult in $\eqalign{\tan \beta = \frac{{\sin \beta + \cos \gamma }}{{\cos \beta + \sin \gamma }}}$ dan ben je er wel... WvR donderdag 14 oktober 2021
WvR donderdag 14 oktober 2021
©2001-2024 WisFaq