\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 92268 Re: Re: Dobbelstenen Ik begrijp niet wat is n?p=1/6q=5/6Ik moet deze vraag met binomcdf oplossen.Zal u aub mij helpen? F.D 3de graad ASO - zondag 22 augustus 2021 Antwoord Het gaat om deze vraag:Zoek de kans om minstens eenmaal 7 ogen te bekomen bij 2 worpen met twee dobbelstenen.Zoek de kans om minstens eenmaal 7 ogen te bekomen bij 3 worpen met twee dobbelstenen....Het gaat dan steeds om de gebeurtenis om met een dobbelsteen 7 te gooien. De 'kunst' is dan om de gewenste kans goed te formuleren:Bij a.X:7 gooienp = $\frac{1}{6}$X~binomiaal verdeeldn = 2Gevraagd: P(X$\ge$1)Uitgewerkt:P(X$\ge$1) = 1 - P(X=0)P(X$\ge$1) = 1 - P(X=0) $\approx$ 1 - 0.6944 $\approx$ 0.3056Met de GR:Bij b. op dezelfde manier maar nu met $n=3$.Met de GR:Helpt dat? WvR maandag 23 augustus 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik begrijp niet wat is n?p=1/6q=5/6Ik moet deze vraag met binomcdf oplossen.Zal u aub mij helpen? F.D 3de graad ASO - zondag 22 augustus 2021
F.D 3de graad ASO - zondag 22 augustus 2021
Het gaat om deze vraag:Zoek de kans om minstens eenmaal 7 ogen te bekomen bij 2 worpen met twee dobbelstenen.Zoek de kans om minstens eenmaal 7 ogen te bekomen bij 3 worpen met twee dobbelstenen....Het gaat dan steeds om de gebeurtenis om met een dobbelsteen 7 te gooien. De 'kunst' is dan om de gewenste kans goed te formuleren:Bij a.X:7 gooienp = $\frac{1}{6}$X~binomiaal verdeeldn = 2Gevraagd: P(X$\ge$1)Uitgewerkt:P(X$\ge$1) = 1 - P(X=0)P(X$\ge$1) = 1 - P(X=0) $\approx$ 1 - 0.6944 $\approx$ 0.3056Met de GR:Bij b. op dezelfde manier maar nu met $n=3$.Met de GR:Helpt dat? WvR maandag 23 augustus 2021
WvR maandag 23 augustus 2021
©2001-2024 WisFaq