\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 92556 Re: Oplossen vraagstukken met ongelijkheden Ik stel dan als ongelijkgheid dit op:x+(x+1)+(2x+2)+2x$\ge$50Maar als ik dit bewerk kom ik 47:6 uit en dat kan niet.Wat doe ik verkeerd?Bedankt alvast Kimber 2de graad ASO - vrijdag 13 augustus 2021 Antwoord Klopt en dan is de volgende stap 6x+3 $\ge$ 50.Nu moet dat allemaal gehele getallen opleveren. Links staat een zesvoud + 3. Dan moet rechts het eerste zesvoud + 3 komen te staan dat $\ge$ 50 is.Dat wordt dus 51 (48+3). En daarmee wordt x dus 8, tel maar na.Met vriendelijke groetJaDeX jadex vrijdag 13 augustus 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik stel dan als ongelijkgheid dit op:x+(x+1)+(2x+2)+2x$\ge$50Maar als ik dit bewerk kom ik 47:6 uit en dat kan niet.Wat doe ik verkeerd?Bedankt alvast Kimber 2de graad ASO - vrijdag 13 augustus 2021
Kimber 2de graad ASO - vrijdag 13 augustus 2021
Klopt en dan is de volgende stap 6x+3 $\ge$ 50.Nu moet dat allemaal gehele getallen opleveren. Links staat een zesvoud + 3. Dan moet rechts het eerste zesvoud + 3 komen te staan dat $\ge$ 50 is.Dat wordt dus 51 (48+3). En daarmee wordt x dus 8, tel maar na.Met vriendelijke groetJaDeX jadex vrijdag 13 augustus 2021
jadex vrijdag 13 augustus 2021
©2001-2024 WisFaq