\require{AMSmath} Booglengte Ik heb de stappen op regel 7 en 8 van de uitwerking niet begrepen. Kunt u misschien dat uitleggen?Booglengte Riffat 3de graad ASO - zaterdag 12 juni 2021 Antwoord Daar komt ie aan:$\eqalign{ & 1 + \left( {\frac{{1 - x}}{{2\sqrt x }}} \right)^2 = \cr & 1 + \frac{{\left( {1 - x} \right)^2 }}{{\left( {2\sqrt x } \right)^2 }} = \cr & 1 + \frac{{\left( {1 - x} \right)^2 }}{{4x}} = \cr & \frac{{4x}}{{4x}} + \frac{{\left( {1 - x} \right)^2 }}{{4x}} = \cr & \frac{{4x + (1 - x)^2 }}{{4x}} = \cr & \frac{{4x + 1 - 2x + x^2 }}{{4x}} = \cr & \frac{{x^2 + 2x + 1}}{{4x}} = \cr & \frac{{(x + 1)^2 }}{{4x}} \cr} $ WvR zaterdag 12 juni 2021 Re: Booglengte ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de stappen op regel 7 en 8 van de uitwerking niet begrepen. Kunt u misschien dat uitleggen?Booglengte Riffat 3de graad ASO - zaterdag 12 juni 2021
Riffat 3de graad ASO - zaterdag 12 juni 2021
Daar komt ie aan:$\eqalign{ & 1 + \left( {\frac{{1 - x}}{{2\sqrt x }}} \right)^2 = \cr & 1 + \frac{{\left( {1 - x} \right)^2 }}{{\left( {2\sqrt x } \right)^2 }} = \cr & 1 + \frac{{\left( {1 - x} \right)^2 }}{{4x}} = \cr & \frac{{4x}}{{4x}} + \frac{{\left( {1 - x} \right)^2 }}{{4x}} = \cr & \frac{{4x + (1 - x)^2 }}{{4x}} = \cr & \frac{{4x + 1 - 2x + x^2 }}{{4x}} = \cr & \frac{{x^2 + 2x + 1}}{{4x}} = \cr & \frac{{(x + 1)^2 }}{{4x}} \cr} $ WvR zaterdag 12 juni 2021
WvR zaterdag 12 juni 2021
©2001-2024 WisFaq