\require{AMSmath} Oefening 40 Bepaal de afstand tussen de evenwijdige rechten a:2x+y+3=0 en b:2x+y+2=0. Eline 2de graad ASO - woensdag 9 juni 2021 Antwoord Gebruik de afstandsformule voor een punt en een lijn: \eqalign{ & A(a,b) \cr & k:px + qy + r = 0 \cr & d(A,k) = \frac{{|pa + qb + r}} {{\sqrt {p^2 + q^2 } }} \cr} Kies een willekeurig punt A op a. Neem bijvoorbeeld A(0,-3). Dat geeft: \eqalign{ & A(0, - 3) \cr & k:2x + y + 2 = 0 \cr & d(A,k) = \frac{{\left| {2 \cdot 0 + - 3 + 2} \right|}} {{\sqrt {2^2 + 1^2 } }} \cr} WvR donderdag 10 juni 2021 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal de afstand tussen de evenwijdige rechten a:2x+y+3=0 en b:2x+y+2=0. Eline 2de graad ASO - woensdag 9 juni 2021
Eline 2de graad ASO - woensdag 9 juni 2021
Gebruik de afstandsformule voor een punt en een lijn: \eqalign{ & A(a,b) \cr & k:px + qy + r = 0 \cr & d(A,k) = \frac{{|pa + qb + r}} {{\sqrt {p^2 + q^2 } }} \cr} Kies een willekeurig punt A op a. Neem bijvoorbeeld A(0,-3). Dat geeft: \eqalign{ & A(0, - 3) \cr & k:2x + y + 2 = 0 \cr & d(A,k) = \frac{{\left| {2 \cdot 0 + - 3 + 2} \right|}} {{\sqrt {2^2 + 1^2 } }} \cr} WvR donderdag 10 juni 2021
WvR donderdag 10 juni 2021
©2001-2025 WisFaq