\require{AMSmath} Oefening 38 Bepaal de punten op de rechte a:2x+3y+4=0 die op een afstand 2 van de rechte b:3x+4y-6=0 liggen. Eline 2de graad ASO - woensdag 9 juni 2021 Antwoord Gebruik de afstandsformule voor een punt en een lijn: \eqalign{ & A(a,b) \cr & k:px + qy + r = 0 \cr & d(A.k) = \frac{{\left| {pa + qb + r} \right|}} {{\sqrt {p^2 + q^2 } }} \cr} Kies een willekeurig punt A op a. Dat geeft: \eqalign{\frac{{\left| {3x + 4y - 6} \right|}} {5} = 2} WvR donderdag 10 juni 2021 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal de punten op de rechte a:2x+3y+4=0 die op een afstand 2 van de rechte b:3x+4y-6=0 liggen. Eline 2de graad ASO - woensdag 9 juni 2021
Eline 2de graad ASO - woensdag 9 juni 2021
Gebruik de afstandsformule voor een punt en een lijn: \eqalign{ & A(a,b) \cr & k:px + qy + r = 0 \cr & d(A.k) = \frac{{\left| {pa + qb + r} \right|}} {{\sqrt {p^2 + q^2 } }} \cr} Kies een willekeurig punt A op a. Dat geeft: \eqalign{\frac{{\left| {3x + 4y - 6} \right|}} {5} = 2} WvR donderdag 10 juni 2021
WvR donderdag 10 juni 2021
©2001-2025 WisFaq