\require{AMSmath} Oefening 37 Bepaal de punten op de x-as die op een afstand 2 van de rechte a:3x-4y-6=0 liggen. Eline 2de graad ASO - woensdag 9 juni 2021 Antwoord Gebruik de afstandsformule van een punt en een lijn:$\eqalign{ & A(a,b) \cr & k:px + qy + r = 0 \cr & d(A.k) = \frac{{\left| {pa + qb + r} \right|}}{{\sqrt {p^2 + q^2 } }} \cr} $Geeft:$\eqalign{ & A(a,0) \cr & \frac{{\left| {3x - 4y - 6} \right|}}{{\sqrt {3^2 + ( - 4)^2 } }} = 2 \cr} $ WvR donderdag 10 juni 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal de punten op de x-as die op een afstand 2 van de rechte a:3x-4y-6=0 liggen. Eline 2de graad ASO - woensdag 9 juni 2021
Eline 2de graad ASO - woensdag 9 juni 2021
Gebruik de afstandsformule van een punt en een lijn:$\eqalign{ & A(a,b) \cr & k:px + qy + r = 0 \cr & d(A.k) = \frac{{\left| {pa + qb + r} \right|}}{{\sqrt {p^2 + q^2 } }} \cr} $Geeft:$\eqalign{ & A(a,0) \cr & \frac{{\left| {3x - 4y - 6} \right|}}{{\sqrt {3^2 + ( - 4)^2 } }} = 2 \cr} $ WvR donderdag 10 juni 2021
WvR donderdag 10 juni 2021
©2001-2024 WisFaq