Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92284 

Re: Parabool oppervlakte

Ik zie een functie: y2=4x

Wat is mijn tweede functie want voor verschil functies zijn 2 functies nodig. Van grenzen heb ik begrepen. Waarvoor zijn de punten nodig.

R.
3de graad ASO - woensdag 26 mei 2021

Antwoord

Schrijf de functies als functie van $y$, de parabool is een functie en de lijn door P en Q is de andere functie. Is het de één min de ander of de ander min één?

Nschrift

$
\eqalign{
& x = \frac{1}
{4}y^2 \cr
& x = - \frac{1}
{2}y + 2 \cr}
$
$
\eqalign{\int\limits_{y = - 4}^2 { - \frac{1}
{2}y + 2 - \frac{1}
{4}y^2 } dy = 9}
$

WvR
woensdag 26 mei 2021

 Re: Re: Parabool oppervlakte  

©2001-2024 WisFaq