\require{AMSmath} Auto`s Bij ruim 30% van de auto's zijn de remmen niet juist afgesteld.Wat is de kans dat bij een controle van 250 wagens meer dan 85 wagens worden aangetroffen met slecht afgestelde remmen?Los deze oefening op door middel van de normale verdeling. F.D 3de graad ASO - maandag 24 mei 2021 Antwoord Daar gaan we weer...$\begin{array}{l} p = 0,3 \\ n = 250 \\ \mu = n \cdot p = 250 \cdot 0,3 = 75 \\ \sigma = \sqrt {n \cdot p \cdot (1 - p)} = \sqrt {250 \cdot 0,3 \cdot 0,7} \approx 7,2 \\ \end{array}$Gevraagd:$P(X > 85,5)$$P(X > 85,5)=...$Nu moet het toch langzamerhand gaan landen... WvR maandag 24 mei 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij ruim 30% van de auto's zijn de remmen niet juist afgesteld.Wat is de kans dat bij een controle van 250 wagens meer dan 85 wagens worden aangetroffen met slecht afgestelde remmen?Los deze oefening op door middel van de normale verdeling. F.D 3de graad ASO - maandag 24 mei 2021
F.D 3de graad ASO - maandag 24 mei 2021
Daar gaan we weer...$\begin{array}{l} p = 0,3 \\ n = 250 \\ \mu = n \cdot p = 250 \cdot 0,3 = 75 \\ \sigma = \sqrt {n \cdot p \cdot (1 - p)} = \sqrt {250 \cdot 0,3 \cdot 0,7} \approx 7,2 \\ \end{array}$Gevraagd:$P(X > 85,5)$$P(X > 85,5)=...$Nu moet het toch langzamerhand gaan landen... WvR maandag 24 mei 2021
WvR maandag 24 mei 2021
©2001-2024 WisFaq