Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Geboorte

Hoi

Veronderstel bij de geboorte van kind de kans op een jongen even groot is als de kans op een meisje. Bereken de kans dat er in een gezin met 4 kinderen of 2 of 3 meisje zijn.

Ik heb zo geprobeerd, maar mijn antwoord klopt niet. Kan u zeggen waar maak ik fout?

n=4
p=1/2
P(2$<$X$<$3)

.
3de graad ASO - zondag 23 mei 2021

Antwoord

Gegeven:
X: aantal meisejes
X~Binomiaal verdeeld met:
n = 4
p = $\frac{1}{2}$

Gevraagd:
P(X = 2 of X = 3)

Uitwerking:
P(X = 2 of X = 3) = P(X = 2)+P(X = 3)Nu jij weer...

WvR
zondag 23 mei 2021

©2001-2024 WisFaq