Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schroeven

Beste
dit is mijn vraag.
kan iemand aub helpen
Een bedrijf maakt schroeven en bijpassende moeren. De diameters van de schroeven zijn normaal verdeeld met u = 2.20 mm en sigma = 0,09 mm. Voor de diameters van de moeren geldt een normale verdeling met u = 2,40 mm en sigma = 0,12 mm. We nemen nu een willekeurige schroef en een willekeurige moer. Wat is de kans dat de schroef in de moer past? (Opmerking: de schroef past in de moer als de diameter van de schroef kleiner is dan de diameter van de moer).

A.B
3de graad ASO - maandag 10 mei 2021

Antwoord

Deze vraag los je op precies dezelfde wijze op als de vraag over jampotten, zie Pot:
  • Maak een nieuwe variabele V=diamater_moer - diameter_schroef;
  • Bereken $\mu$V en $\sigma$V;
  • De schroef past in de moer wanneer V positief is. Bereken dus de kans P(V$>$0)

GHvD
maandag 10 mei 2021

©2001-2024 WisFaq