Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92141 

Re: Extrematieprobleem oplossen met lagrange

Als ik dit in een stelsel schrijf dan krijg ik dus:
y-2λx=0
x-8λy=0
-x2-4y2+4=0
y is dan 2λx
Moet ik dit dan invullen in de tweede of derde vgl?
Want dan krijg ik x=16λ2x dus λ=√(1/16) dus 0.25
Bijgevolg is mijn x=√2 of -√2
Mijn uiteindelijke waarden zijn x=√2 of -√2, y=√2/2 of -√2/2 en lambda=0.25
Als ik dan naar mijn oplossing kijk, zie ik dat ik de minimale functiewaarden uitkom, maar hoe kom ik dan aan die -1? En hoe kom ik aan de maximale functiewaarde en die 1?

Jade L
Student universiteit België - vrijdag 7 mei 2021

Antwoord

Uit $x(1-16\lambda^2)=0$ krijg je twee $\lambda$s: $\frac14$ en $-\frac14$.

kphart
vrijdag 7 mei 2021

 Re: Re: Extrematieprobleem oplossen met lagrange 

©2001-2024 WisFaq