Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92032 

Re: Maximale winst bepalen ahv optimalisatie

Als ik zo te werk ga is mijn winstfunctie: 1000000p-100000000/(p+110)2. Klopt dit? Want als ik dit wil afleiden kom ik enorme grote getallen uit en het lukt me niet om hier nulpunten uit te halen. Mijn uiteindelijke functie is dan 1000000p2+19000000p-9900000000, maar hier kan ik geen nulpunten uithalen. Hoe moet ik hier dus verder of wat doe ik verkeerd?

Alvast bedankt voor de hulp!

Jade
Student universiteit België - vrijdag 23 april 2021

Antwoord

Ik kom op $(100-p)\cdot V(p)$ als winstfunctie, ofwel
$$1000000\cdot\frac{p-100}{(p+110)^2}
$$Die $1000000$ kun je even opzij zetten want die heeft geen effect op de nulpunten van de afgeleide. Alleen
$$\frac{p-100}{(p+110)^2}
$$differentiëren dus.

kphart
zaterdag 24 april 2021

©2001-2024 WisFaq