Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92008 

Re: Een rechthoekige weide

Als ik het op die manier doe zou ik denken dat ik x als breedte pak en 2000-2x als lengte. Dus als formule krijg ik dan 2000x-2x2 en de afgeleide is dan 2000-4x. Als nulpunt heb ik dan 500, maar hoe kom ik dan aan de breedte en lengte? Ik zou moeten uitkomen dat de breedte 10√10 is en de lengte 20√10, maar ik heb geen idee hoe ik hieraan moet komen.

Jade
Student universiteit België - woensdag 21 april 2021

Antwoord

De breedte is x en de oppervlakte is 2000 m2. Dat betekent:

\eqalign{ & oppervlakte = lengte \times breedte \cr & 2000 = lengte \times x \cr & lengte = \frac{{2000}} {x} \cr}

...en dan moet het wel lukken!

WvR
woensdag 21 april 2021

 Re: Re: Een rechthoekige weide 

©2001-2025 WisFaq