Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Waarde van een eerste afgeleide bepalen

Zij f:A deelverzameling van R2$\to$R een functie gedefinieerd op een open gebied A van R2 dat (2,1) bevat, met continue partiële afgeleiden. Veronderstel dat f(2,1) = 4 en dat voor alle (x,y) element van A geldt dat: x3f(x,y)2 = 128
  • Bereken D1f(2,1)
Hoe bereken ik de eerste afgeleiden van deze functie en hoe bereken ik die in het punt 2,1?

Volgens mijn oplossing is de waarde -3.
Alvast bedankt voor de hulp.

Jade L
Student universiteit België - woensdag 31 maart 2021

Antwoord

Differentieer beide kanten van de gegeven vergelijking naar $x$ en vul in het resultaat $x=2$ en $y=1$ in.

kphart
donderdag 1 april 2021

©2001-2024 WisFaq