\require{AMSmath} Partiële afgeleide berekenen met kettingregel Beschouw de functie g:R2$\to$R met continue partiële afgeleiden van de eerste orde. Definieer: h:R$\to$R:t$\to$ g(sint, cos(3t)+t)h'(t) heb ik berekend en deze is: D1g(sint, cos(3t)+t).cost+D2g(sint,cos(3t)+t).(-3sin(3t)+1)Mijn vraag b is: Stel dat D1g(0,1)= -$\pi$/2 en D2g(0,1)=$\pi$. Bereken h'(0).Ik zie niet hoe ik dit moet doen. Mijn uitkomst is $\pi$/2, maar ik weet niet hoe ik hieraan moet geraken.Alvast bedankt voor de hulp! Jade L Student universiteit België - woensdag 31 maart 2021 Antwoord In de gevonden afgeleide $t=0$ invullen. kphart donderdag 1 april 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beschouw de functie g:R2$\to$R met continue partiële afgeleiden van de eerste orde. Definieer: h:R$\to$R:t$\to$ g(sint, cos(3t)+t)h'(t) heb ik berekend en deze is: D1g(sint, cos(3t)+t).cost+D2g(sint,cos(3t)+t).(-3sin(3t)+1)Mijn vraag b is: Stel dat D1g(0,1)= -$\pi$/2 en D2g(0,1)=$\pi$. Bereken h'(0).Ik zie niet hoe ik dit moet doen. Mijn uitkomst is $\pi$/2, maar ik weet niet hoe ik hieraan moet geraken.Alvast bedankt voor de hulp! Jade L Student universiteit België - woensdag 31 maart 2021
Jade L Student universiteit België - woensdag 31 maart 2021
In de gevonden afgeleide $t=0$ invullen. kphart donderdag 1 april 2021
kphart donderdag 1 april 2021
©2001-2024 WisFaq