\require{AMSmath} Partiële afgeleide berekenen Ik moet de partiële afgeleide berekenen van volgende functie:de afgeleide naar y van ln(y/z)Ik heb het al meerdere keren proberen op te lossen maar kom telkens iets anders uit dan ik zou moeten uitkomen. De uitkomst is 1/y.Ook moet ik de afgeleide naar y berekenen van z2.cosx.siny. hier zou ik z2.cosx.cosy moeten uitkomen, maar ook hier kom ik niet aan.Alvast bedankt voor de hulp! Jade L Student universiteit België - donderdag 25 maart 2021 Antwoord Dat is ongeveer hetzelfde probleem als bij de vorige vraag maar dan gemakkelijker! Je moet maar 's kijken of je dit helemaal begrijpt: \eqalign{ & f(x,y,z) = \ln \left( {\frac{y} {z}} \right) \cr & \frac{{\partial f}} {{\partial y}} = \frac{1} {{\frac{y} {z}}} \cdot \frac{1} {z} = \frac{1} {y} \cr} Is dat alles? Dat is alles. Meer moet het niet zijn... \eqalign{ & f(x,y,z) = z^2 \cdot \cos (x) \cdot \sin (y) \cr & \frac{{\partial f}} {{\partial y}} = z^2 \cdot \cos (x) \cdot \cos (y) \cr} Makkelijker kunnen we 't niet maken... WvR donderdag 25 maart 2021 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de partiële afgeleide berekenen van volgende functie:de afgeleide naar y van ln(y/z)Ik heb het al meerdere keren proberen op te lossen maar kom telkens iets anders uit dan ik zou moeten uitkomen. De uitkomst is 1/y.Ook moet ik de afgeleide naar y berekenen van z2.cosx.siny. hier zou ik z2.cosx.cosy moeten uitkomen, maar ook hier kom ik niet aan.Alvast bedankt voor de hulp! Jade L Student universiteit België - donderdag 25 maart 2021
Jade L Student universiteit België - donderdag 25 maart 2021
Dat is ongeveer hetzelfde probleem als bij de vorige vraag maar dan gemakkelijker! Je moet maar 's kijken of je dit helemaal begrijpt: \eqalign{ & f(x,y,z) = \ln \left( {\frac{y} {z}} \right) \cr & \frac{{\partial f}} {{\partial y}} = \frac{1} {{\frac{y} {z}}} \cdot \frac{1} {z} = \frac{1} {y} \cr} Is dat alles? Dat is alles. Meer moet het niet zijn... \eqalign{ & f(x,y,z) = z^2 \cdot \cos (x) \cdot \sin (y) \cr & \frac{{\partial f}} {{\partial y}} = z^2 \cdot \cos (x) \cdot \cos (y) \cr} Makkelijker kunnen we 't niet maken... WvR donderdag 25 maart 2021
WvR donderdag 25 maart 2021
©2001-2025 WisFaq