Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eerlijk spel

Beste
Kunt u aub mij zeggen hoe moet ik beginnen aan deze vraag?

Ik was begonnen met een tekening (stamboom) maar ik weet niet hoe moet ik verdergaan, want een munt heeft 2 mogelijkheden. Ik ben die stamboom begonnen met 2 mogelijkheden en bij elke mogelijkheid 2 andere mogelijkheden.

Bij een spel worden vier munten opgegooid. De inzet bedraagt 2 euro. Als er vier keer 'munt' verschijnt, dan win je 10 euro. Als er drie keer 'munt' verschijnt, dan win je $x$ euro. In alle andere gevallen win je niets en ben je je inzet kwijt.
  • Bepaal de waarde van $x$ zodat dit een eerlijk spel zou zijn.

Riffat
3de graad ASO - zondag 14 maart 2021

Antwoord

Neem:

$X$:aantal munt

Bereken de kansen $P(X=3)$ en $P(X=4)$. Nu moet gelden:

$
P(X = 3) \cdot x + P(X = 4) \cdot 10 = 2
$

De verwachtingswaarde is dan gelijk aan de inzet.
Zou het daarmee lukken?

WvR
zondag 14 maart 2021

 Re: Eerlijk spel 

©2001-2024 WisFaq