\require{AMSmath} Goniometrische formule De vraag is: bewijs dat 4sin2(x) - 4sin4(x) = sin2(2x)Noch bij de som/verschil, noch bij verdubbelings, noch bij simpson formules vind ik een oplossing.Dank bij voorbaat heirma 3de graad ASO - zaterdag 13 maart 2021 Antwoord Bij de verdubbelingsformules vind je wel:sin(2x) = 2sin(x)·cos(x)Dus:sin2(2x) = 4sin2(x)·cos2(x)Combineer dit met:sin2(x) + cos2(x) = 1Dan volgt deze gelijkheid vanzelf. GHvD zaterdag 13 maart 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De vraag is: bewijs dat 4sin2(x) - 4sin4(x) = sin2(2x)Noch bij de som/verschil, noch bij verdubbelings, noch bij simpson formules vind ik een oplossing.Dank bij voorbaat heirma 3de graad ASO - zaterdag 13 maart 2021
heirma 3de graad ASO - zaterdag 13 maart 2021
Bij de verdubbelingsformules vind je wel:sin(2x) = 2sin(x)·cos(x)Dus:sin2(2x) = 4sin2(x)·cos2(x)Combineer dit met:sin2(x) + cos2(x) = 1Dan volgt deze gelijkheid vanzelf. GHvD zaterdag 13 maart 2021
GHvD zaterdag 13 maart 2021
©2001-2024 WisFaq