Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Geschatte regressierecht

Ik heb volgende geschatte regressierechte:

Gewicht = -79.24 + 4.16 · hoogte

Gewicht staat hierbij in pounds en de hoogte is gemeten in inch. Nu vragen ze om deze variabelen te meten in kg en cm. En om dan ook de nieuwe regressierechte te geven.
(1 inch = 2.54 cm en 1 pound = 0.4536 kg)

Alleen weet ik niet hoe men dit moet doen.
Alvast bedankt!

Lin
Student universiteit België - woensdag 10 maart 2021

Antwoord

Vreemd dat daar bij 10 inches een negatief gewicht uitkomt :-(

Een uitkomst voor gewicht in ponden moet in zijn geheel vermenigvuldigd worden met 0,4536 om een uitkomst in kilo's te krijgen.

Een in te vullen hoogte in inches moet nu dus in cm ingevuld worden. Dat heet als je in de nieuwe situatie 2cm zou invullen dan had je in inches voor de hoogte 2/2,54 ingevuld.

Dat leidt tot de nieuwe formule.

Gewicht (in kg) = 0,4536 (-79.24 + 4,16 × hoogte/2,54)

Uitwerken levert: Gewicht (in kg) = -35,94 + 0,743 × hoogte

Even een controlestap: vul maar eens in 30 inches in de oorspronkelijke formule Gewicht = 45,56 pounds ofwel 20,666 kg.

Nu in de nieuwe formule 76,2 cm (=30 inch) invullen: gewicht = 20,676 kg. Klopt op een klein verschil na door de afronding.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
woensdag 10 maart 2021

 Re: Geschatte regressierecht 

©2001-2024 WisFaq