\require{AMSmath} Normale verdeling Van een normaal verdeelde steekproef is het gemiddelde 100 gram en de standaarddeviatie 5 gram.Hoeveel procent van de waarnemingen ligt tussen de 87.3 en 103.8 gram. Ik mag geen GR gebruiken. Extra oefeningen met alleen antwoord zonder uitlegAntwoord is 77.12 procent.Ik heb geen idee hoe ik hier aan zou moeten komen.Normale verdeling Elijah Leerling mbo - vrijdag 26 februari 2021 Antwoord Bereken voor beide waarden de z-score. Zoek in de tabel de bijbehorende oppervlakte onder de grafiek en trek je conclusie! $ \eqalign{ & z_1 = {{87,3 - 100} \over 5} = - 2.54 \cr & \phi ( - 2.54) = {\rm{0}}{\rm{,0055}} \cr & {\rm{z}}_{\rm{2}} {\rm{ = }}{{103,8 - 100} \over 5} = {\rm{0}}{\rm{,76}} \cr & \phi ({\rm{0}}{\rm{,76) = 1 - 0}}{\rm{,2236 = 0}}{\rm{,7764}} \cr & \phi ({\rm{0}}{\rm{,76) - }}\phi ( - 2.54) = 0,7709 \cr} $ ..en dan lukt het wel... WvR vrijdag 26 februari 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Van een normaal verdeelde steekproef is het gemiddelde 100 gram en de standaarddeviatie 5 gram.Hoeveel procent van de waarnemingen ligt tussen de 87.3 en 103.8 gram. Ik mag geen GR gebruiken. Extra oefeningen met alleen antwoord zonder uitlegAntwoord is 77.12 procent.Ik heb geen idee hoe ik hier aan zou moeten komen.Normale verdeling Elijah Leerling mbo - vrijdag 26 februari 2021
Elijah Leerling mbo - vrijdag 26 februari 2021
Bereken voor beide waarden de z-score. Zoek in de tabel de bijbehorende oppervlakte onder de grafiek en trek je conclusie! $ \eqalign{ & z_1 = {{87,3 - 100} \over 5} = - 2.54 \cr & \phi ( - 2.54) = {\rm{0}}{\rm{,0055}} \cr & {\rm{z}}_{\rm{2}} {\rm{ = }}{{103,8 - 100} \over 5} = {\rm{0}}{\rm{,76}} \cr & \phi ({\rm{0}}{\rm{,76) = 1 - 0}}{\rm{,2236 = 0}}{\rm{,7764}} \cr & \phi ({\rm{0}}{\rm{,76) - }}\phi ( - 2.54) = 0,7709 \cr} $ ..en dan lukt het wel... WvR vrijdag 26 februari 2021
WvR vrijdag 26 februari 2021
©2001-2024 WisFaq