Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een selectieproef

Kunt u aub mij helpen met deze vraag?

De score op een test bij een selectieproef is normaal verdeeld met een gemiddelde van 236 punten en een standaardafwijking van 7 punten. Vanaf welk puntenaantal is een kandidaat geslaagd als slechts 20% van de deelnemers mag doorgaan met de selectieprocedure?

Riffat
3de graad ASO - dinsdag 16 februari 2021

Antwoord

Had je 4. Normale verdeling al bekeken? Moet je maar 's doen...

In dit geval:

$
\eqalign{
& \phi \left( z \right) = 0,80 \cr
& z = {\rm{0}}{\rm{.8416}} \cr
& \mu {\rm{ = 236}} \cr
& \sigma {\rm{ = 7}} \cr
& {{{\rm{x - 236}}} \over {\rm{7}}} = {\rm{0}}{\rm{.8416}} \cr
& {\rm{x}} \approx {\rm{241}}{\rm{.9}} \cr}
$

Vanaf een score van 242 is een kandidaat geslaagd.

WvR
dinsdag 16 februari 2021

©2001-2024 WisFaq