Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gewichtsklassen

De massa van een lading geplukte peren is normaal verdeeld met mu = 120 gram en sigma= 20 gram. De teler wil deze peren in 5 gewichtsklassen verdelen die allemaal evenveel peren bevatten.
  • Wat is de klassengrens van de 20% peren die het zwaarst wegen?
Beste, kunt u aub mij helpen met deze vraag.
Met vriendelijke groeten
Riffat

Riffat
3de graad ASO - dinsdag 16 februari 2021

Antwoord

Je verdeelt de massa's in stukken van 20%. Je krijgt dan:

$
\eqalign{
& \mu = 120 \cr
& \sigma = 20 \cr
& \phi (z) = 0.80 \cr
& z = {\rm{0}}{\rm{.8416}} \cr
& {{{\rm{x - 120}}} \over {{\rm{20}}}} = {\rm{0}}{\rm{.8416}} \cr
& x \approx 136.8 \cr}
$

De linker klassengrens is 137.

WvR
dinsdag 16 februari 2021

 Re: Gewichtsklassen 

©2001-2024 WisFaq