Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Boven- en ondergrens bij een lijnintegraal

Beste

Als onderwerp voor mijn eindwerk van wiskunde heb ik lijnintegralen gekozen, nu het meeste snap ik, maar bij de oefeningen zit ik vast:

Namelijk er wordt gevraagd om de lijnintegraal te berekenen van een functie r(t)=(acost, asint, bt) in een vector veld v(t)=(-y, x, z2) tussen (a, 0, 0) en (a, 0, 2\pib)

Het probleem waar ik mee zit is dat ik uit de gegeven coördinaten mijn onder en bovengrens niet vind om in te vullen in de formule, (dit wordt niet uitgelegd in de cursus) en ik vroeg me af of iemand me hiermee zou kunnen helpen en of er een algemene manier is om deze te vinden bij andere oefeningen.

Alvast Bedankt.

Jorien
3de graad ASO - zondag 7 februari 2021

Antwoord

Je hebt de parametrisering al: r(t)=(a\cos t, a\sin t, bt). Bij welke waarden van t horen de gegeven punten? Voor welke t geldt r(t)=(a,0,0)? En r(t)=(a,0,2\pi b)?

kphart
maandag 8 februari 2021

©2001-2025 WisFaq