Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Domein, beeld en nulpunten

Beste,

Ik kreeg onlangs een vraag op een toets maar had deze fout. Ik moest domein f, beeld f en nulpunten berekenen maar ik wist niet hoe ik dit moest doen. Kunnen jullie me helpen?



Alvast bedankt
Met vriendelijke groeten

Robbe
2de graad ASO - zondag 24 januari 2021

Antwoord

Hallo Robbe,

Als je alleen een grafiek krijgt, valt er niet veel te berekenen. We kunnen wel aflezen:

Het domein geeft alle waardan van x aan waarvoor de functie is gedefinieerd. Hier is het domein:
-1 $\le$ x $\le$ 2,5
of in intervalnotatie: [-1 , 2,5]

Het bereik geeft alle voorkomende waarden van y aan. Hier is het bereik:
-3 $\le$ y $\le$ 3
of in intervalnotaie: [-3 , 3]

Nulpunten zijn waarden van x waarbij y=0. Hier zijn de nulpunten:
x=0 en x=2.

GHvD
zondag 24 januari 2021

©2001-2024 WisFaq