\require{AMSmath} Functies herschrijven en inverse Kan iemand helpen met deze 3 vragen? Ik kom er niet uit:Gegeven zijn de functies: K = 6-√(2p+1) , R = 4+3log(s) en f(x)=x2-5x+12 Herleid de gegeven formule tot een vorm waarbij p wordt uitgedrukt in K. Geef de formule die hoort bij de inverse van R. Schrijf de functie f(x) in de vorm f(x)= a(x-p)2 + q Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 januari 2021 Antwoord Hallo,√(2p+1) = 6-K2p+1 = (6-K)22p+1 = 36 - 12K + K2p = 1/2(35-12K + K2)3log(s) = R-43R-4 = sf(x) = x2 - 5x + 12= x2 - 2.5/2.x + (5/2)2 - 25/4 + 12= (x - 5/2)2 + 23/4Ok? LL donderdag 14 januari 2021 Re: Functies herschrijven en inverse ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan iemand helpen met deze 3 vragen? Ik kom er niet uit:Gegeven zijn de functies: K = 6-√(2p+1) , R = 4+3log(s) en f(x)=x2-5x+12 Herleid de gegeven formule tot een vorm waarbij p wordt uitgedrukt in K. Geef de formule die hoort bij de inverse van R. Schrijf de functie f(x) in de vorm f(x)= a(x-p)2 + q Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 januari 2021
Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 januari 2021
Hallo,√(2p+1) = 6-K2p+1 = (6-K)22p+1 = 36 - 12K + K2p = 1/2(35-12K + K2)3log(s) = R-43R-4 = sf(x) = x2 - 5x + 12= x2 - 2.5/2.x + (5/2)2 - 25/4 + 12= (x - 5/2)2 + 23/4Ok? LL donderdag 14 januari 2021
LL donderdag 14 januari 2021
©2001-2024 WisFaq