Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91219 

Re: Re: Re: Logistische groei

ohja, dan kom ik wel hetzelfde uit. maar ik had nog 1 vraagje. U maakt een exponentiele functie van u(t)=Ke^-ct maar bij een exponentiele groei of een logistische groei heb ik nergens in mijn formules een negatieve c staan. bij exponentiele groei heb ik y=Ke^ct en bij logistische groei y=(M/1+Ke^-cMt) vanwaar komt die negatieve c dan?

Elke
3de graad ASO - maandag 21 december 2020

Antwoord

Dit is exponentiële afname: uranium vervalt met een snelheid die evenredig is met de aanwezige hoeveelheid. De verandering is negatief, maar het is gebruik om de constante zelf positief te nemen zodat je aan het teken kunt zien of er groei of afname plaatsvindt. We schrijven dus
$$
u' = -c\cdot u
$$
met een positieve $c$.

kphart
maandag 21 december 2020

©2001-2024 WisFaq