Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91217 

Re: Logistische groei

ik kom voor c=1,54 x 10-10 uit. Ik weet niet of dit klopt maar ik heb hiermee verder gewerkt en zoals u heeft gezegd e-ct = 0,9 uitgewerkt en daarvoor kom ik 684159192,6 jaar uit maar dit klopt volgens mij niet, of moet ik erna nog iets doen?

Elke
3de graad ASO - zondag 20 december 2020

Antwoord

Je werk is helemaal goed, maar ik had de vraag verkeerd gelezen; de vraag was niet wanneer er 90% over is (zo had ik het gelezen) maar wanneer er 90% weg is, dus nog 10% over.

Daarvoor moet je natuurlijk
$$e^{-ct}=0{,}1
$$naar $t$ oplossen, en dan kom je op het aantal jaren uit het antwoord.

Overigens moet je met dat soort antwoorden oppassen: in het gegeven zien we maar twee significante cijfers, met nog het woord `ongeveer' erbij. Afgerond $1.5\times10^{10}$ dus. Je antwoord mag dan ook niet meer dan twee significante cijfers bevatten.

kphart
zondag 20 december 2020

 Re: Re: Logistische groei 

©2001-2024 WisFaq