Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91203 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DV met gescheiden veranderlijken

ja maar daarna kan ik dus niet verder ... met het gelijkstellen en daarna herleiden naar y lukt me niet. zou je me de stappen naar de oplssing willen uitwerken aub?

mel
Student universiteit België - vrijdag 18 december 2020

Antwoord

$$\ln x = \dfrac{y}{2}-\dfrac{3}{2}\ln(y+3)+c.$$Vermenigvuldig beide leden met 2.
$$2\ln x = y - 3\ln(y+3) + c.$$Breng nu de coëfficiënten naar binnen in de $\ln$, met de regel $a\ln b=\ln b^a$.

Zie je nu hoe je aan je oplossing komt?

js2
vrijdag 18 december 2020

©2001-2024 WisFaq