Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineaire DV

Ik heb een opgave xy'+ (1+x)y = ex met x$>$0. Ik zit vast bij een bepaalde stap maar ik weet ook niet of ik dit juist heb gedaan. Ik zou y=(ex+ce-x)/2x moeten uitkomen. Ik heb mijn uitwerking doorgestuurd ik hoop dat iemand mij kan verder helpen.

Melike
Student universiteit België - zondag 13 december 2020

Antwoord

Je doet het iets te moeilijk; schrijf de breuk als een som, je krijgt
$$\int\frac{1+x}{x}\,\mathrm{d}x=\int\frac1x+1\,\mathrm{d}x
$$

kphart
maandag 14 december 2020

 Re: Lineaire DV 

©2001-2024 WisFaq