Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gebeurtenis

Gegeven:

- P(A) = 1/2
- P(niet B) = 2/3
- P(niet A unie niet B) = 11/12

Bereken:

- P(A doorsnede B)
- P(A/B)
- P(A doorsnede niet B)
- P(A unie B)

Beste kunt u aub mij de formulas geven om deze vraag op te lossen?

Riffat
3de graad ASO - zaterdag 12 december 2020

Antwoord

Beste Riffat,

Laten we de gegevens eens op een rijtje zetten. Aangezien P(niet A unie niet B) = 11/12 weten we dat P(A doorsnede B) = 1/12, want samen vormen die alle mogelijkheden.

Nu kunnen we een tabelletje maken met kansen. De vier kansen in het midden zijn allemaal doorsneden. In de rij van A en de kolom van niet B staat dus P(A unie niet B). De gegeven waarden en P(A doorsnede B) die we net hebben afgeleid zijn vetgedrukt, de andere zijn daaruit afgeleid. Voilą:


Hiermee zou je de overige vragen moeten kunnen afronden.

Met vriendelijke groet,

FvL
zondag 13 december 2020

©2001-2024 WisFaq