\require{AMSmath} Exponentiële functie met reële parameter m Beste, ik zit vast met volgend vraagstuk:Voor welke waarde(n) van de reële parameter m is de functie:f(x)= √ln(m·sin x + 3)gedefinieerd voor alle waarden van x?ln(m·sin x+3)$\ge$0 , dus m·sin x+3$\ge$1 en sin x$\in${-1,1}, maar verder kom ik niet. Zou u me een stap verder kunnen helpen? peeb 3de graad ASO - donderdag 10 december 2020 Antwoord Je bent er bijna: $m\sin x+3\ge1$ betekent $m\sin x\ge-2$. Als dat voor alle $x$ moet gelden moet $m\le2$ en $m\ge-2$, toch? kphart donderdag 10 december 2020 Re: Exponentiële functie met reële parameter m ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste, ik zit vast met volgend vraagstuk:Voor welke waarde(n) van de reële parameter m is de functie:f(x)= √ln(m·sin x + 3)gedefinieerd voor alle waarden van x?ln(m·sin x+3)$\ge$0 , dus m·sin x+3$\ge$1 en sin x$\in${-1,1}, maar verder kom ik niet. Zou u me een stap verder kunnen helpen? peeb 3de graad ASO - donderdag 10 december 2020
peeb 3de graad ASO - donderdag 10 december 2020
Je bent er bijna: $m\sin x+3\ge1$ betekent $m\sin x\ge-2$. Als dat voor alle $x$ moet gelden moet $m\le2$ en $m\ge-2$, toch? kphart donderdag 10 december 2020
kphart donderdag 10 december 2020
©2001-2024 WisFaq