Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integratie

Hoe kan ik de integraal van ln2x/(√x5) dx berekenen? Door de wortel en de ln samen in een breuk vind ik het wat lastig.

melike
Student universiteit België - maandag 7 december 2020

Antwoord

Schrijf het als
$$\int x^{-\frac52}\cdot\ln^2x\,\mathrm{d}x
$$en integreer partieel, waarbij je $x^{-\frac52}$ primiveert. Je zult zien dat je daarna nog zo'n stap moet doen om de overblijvende $\ln x$ weg te werken.

kphart
maandag 7 december 2020

©2001-2024 WisFaq