Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte berekenen

Ik heb gegeven; y=ex, y=lnx, y=0, x=0 en x=2. Ik moet hiervan de opervlakte berekenen maar ik snap niet hoe. Wat moet ik doen met de y=0? Ik kan de oplossing doorsturen als plaatje. Ik snap niet hoe ze aan de bovengrens en ondergrens 2 en 1 komen.

melike
Student universiteit België - maandag 7 december 2020

Antwoord

Als je de grafieken plot krijg je het volgende plaatje. Ik neem aan dat het gaat om de oppervlakte van het gele deel. Dat is het deel dat ingesloten wordt door de twee functies, y=0 en x=0 en x=2.

q91133img1.gif

Het gaat dan om twee aparte gebieden. Het deel van x=0 tot x=1 is een integraal van e^x en het deel van x=1 tot x=2 is dan een integraal van e^x-ln(x).

De rest is dan een kwestie van invullen en uitrekenen.

WvR
maandag 7 december 2020

 Re: Oppervlakte berekenen 

©2001-2025 WisFaq