Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tan 44°

Beste
Ik raak vast aan een oefening kunt u mij hierbij helpen?
Benadering op 0.001 van tan44°
Hoe kan ik het in decimaal krijgen op mijn rekenmachine is wat ik niet snap.

Amber
3de graad ASO - zondag 6 december 2020

Antwoord

Maak er
$$\tan(45-1)=\frac{\tan(45)-\tan(1)}{1+\tan(45)\cdot\tan(1)}=\frac{1-\tan1}{1+\tan1}
$$van. Je kunt $\tan 1$ met behulp van Taylorpolynomen benaderen.

kphart
zondag 6 december 2020

©2001-2024 WisFaq