Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal limiet van de rij un

Ik heb eigenlijk moeilijkheden om de limiet van deze oefening un=(n−3n+4)^(2n+5) op te lossen aan de hand van deze formule limn→∞(1+1n)n=e.

Mijn vraag is hoe moet ik het oplossen aan de hand van deze formule ?

B.H
Student universiteit België - zaterdag 5 december 2020

Antwoord

Zet wel haakjes in je breuken. Gaat het om
$$\left(\frac{n-3}{n+4}\right)^{2n+5}?
$$Daar maak je
$$\left(1-\frac{7}{n+4}\right)^{2(n+4)-3}
$$van. Je kunt $n+4$ vervangen door $m$ en dan lijkt het al erg op de gegeven limiet. Kijk eens wat je er van kunt maken.

kphart
zaterdag 5 december 2020

©2001-2024 WisFaq