\require{AMSmath} Bepalen van a en b Ik wil $a$ en $b$ bepalen voor $f(x)=b·a^x$ met $P(-2,6)$ en $Q(4,1)$.Ik ga als volgt te werk:$6=b·a^{-2}$ en $1= b·a^4$Uit de tweede vergelijking haal ik $b$ en plaats die in de eerste vergelijking.Ik kom dan uit op $a^6=\frac{1}{6}$, maar klopt dit wel? heirma 3de graad ASO - maandag 30 november 2020 Antwoord Dat lijkt me wel juist inderdaad. $ \eqalign{ & a^6 = \frac{1} {6} \cr & a = \root 6 \of {\frac{1} {6}} \cr & a = \frac{{\root 6 \of 1 }} {{\root 6 \of 6 }} \cr & a = \frac{{\root 6 \of 1 }} {{\root 6 \of 6 }} \cdot \frac{{\left( {\root 6 \of 6 } \right)^5 }} {{\left( {\root 6 \of 6 } \right)^5 }} \cr & a = \frac{{\left( {\root 6 \of 6 } \right)^5 }} {6} \cr} $ ...en nu $b$ nog... WvR maandag 30 november 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik wil $a$ en $b$ bepalen voor $f(x)=b·a^x$ met $P(-2,6)$ en $Q(4,1)$.Ik ga als volgt te werk:$6=b·a^{-2}$ en $1= b·a^4$Uit de tweede vergelijking haal ik $b$ en plaats die in de eerste vergelijking.Ik kom dan uit op $a^6=\frac{1}{6}$, maar klopt dit wel? heirma 3de graad ASO - maandag 30 november 2020
heirma 3de graad ASO - maandag 30 november 2020
Dat lijkt me wel juist inderdaad. $ \eqalign{ & a^6 = \frac{1} {6} \cr & a = \root 6 \of {\frac{1} {6}} \cr & a = \frac{{\root 6 \of 1 }} {{\root 6 \of 6 }} \cr & a = \frac{{\root 6 \of 1 }} {{\root 6 \of 6 }} \cdot \frac{{\left( {\root 6 \of 6 } \right)^5 }} {{\left( {\root 6 \of 6 } \right)^5 }} \cr & a = \frac{{\left( {\root 6 \of 6 } \right)^5 }} {6} \cr} $ ...en nu $b$ nog... WvR maandag 30 november 2020
WvR maandag 30 november 2020
©2001-2024 WisFaq