Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omzetten vergelijking

Hoi,

Ik ben met thermodynamica bezig en in het boek wat ik gebruik kwam ik de volgende omzetting tegen die ik niet kan volgen. Misschien is het redelijk eenvouding maar ik zie hem ff niet. Kan iemand laten zien hoe deze omzetting tot stand komt? Alvast bedankt!

Het gaat om het volgende:

p∙V1,7=2∙104 $\Rightarrow$ p∙(V)=2∙104∙V-1,7

Sander
Student hbo - woensdag 25 november 2020

Antwoord

Als je p wilt vrijmaken uit $p.V^{1,7}=2\cdot 10^4$ dan moet je links en rechts delen door $V^{1,7}$.
Maar nu geldt: $\displaystyle \frac{2\cdot 10^4}{V^{1,7}}=2\cdot 10^4\cdot V^{-1,7}$ immers $a^{-1}=\frac{1}{a}$
Vandaar.

hk
woensdag 25 november 2020

©2001-2024 WisFaq