Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Evenwicht bepalen

Gegeven:

qv1 = 10 - 2p1 + p2
qv2 = 5 + 2p1 - 2p2
qa1 = -3 + 2p1
qa2 = -2 + 3p2

Veronderstel dat de markt in evenwicht is. Bepaal dan de eenheidsprijzen en de gevraagde (=aangeboden) hoeveelheden. Hoe doe ik dit?

Jade L
Student universiteit België - woensdag 25 november 2020

Antwoord

Betekent dit niet dat qv_1=qa_1 en qv_2=qa_2? In dat geval krijg je twee vergelijkingen in de onbekenden p_1 en p_2. Die zijn makkelijk op te lossen, toch?

kphart
woensdag 25 november 2020

©2001-2025 WisFaq