Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Determinant berekenen

Gegeven: stel A is een 3x3 matrix met als determinant 4. Bereken dan det(2A).
Ik moet hier 32 uitkomen, maar weet niet hoe.

Alvast bedankt voor de hulp!

Jade
Student universiteit België - maandag 23 november 2020

Antwoord

Hallo,

Als je 1 rij van een matrix vermenigvuldigt met r, dan wordt ook de determinant vermenigvuldigd met r.
Als je een 3x3 matrix vermenigvuldigt met r, wordt iedere rij vermenigvuldigd met r, en de determinant met r3

Algemeen, als A een nxn-matrix is, is
det(r.A) = rn.det(A)

Dus, in jouw voorbeeld wordt det(2.A) = 23.det(A) = = 8.4 = 32
Ok?

LL
maandag 23 november 2020

©2001-2024 WisFaq